lesbische vrouwen

Kapitein Engels vrouwenelftal doet coming-out

Voetbalster Casey Stoney in het uniform van het Engels vrouwenelftal

Opnieuw een coming-out in het topvoetbal. Casey Stoney, de kapitein van het Engelse vrouwenelftal, is op BBC uit de kast gekomen als lesbienne. Ze liet zich inspireren door de positieve reacties op de coming-out van Tom Daley. In voetbalcirkels was ze al out, maar nu is ze ook klaar om de buitenwereld te trotseren.

Cafedelove viert 10 jaar party’s voor vrouwen

Cafedelove logo, rood hart met lint op met daarop de naam van de fuif

Er was 10 jaar geleden nood aan evenementen voor vrouwen die van vrouwen houden. Zo ontstond Cafedelove in 2004, een partyconcept elke tweede zondag van de maand in Red & Blue. Cafedelove viert op 12 januari hun 10-jarig bestaan. 

VIDEO | Stereotypes rond lesbiennes nog steeds overeind

meisje somt enkele stereotypes op rond lesbiennes

De Amerikaanse Jodie Savitz trok erop uit met de vraag “Hoe denken hetero’s dat lesbiennes eruitzien?” Ze kreeg een resem van cliché-antwoorden. Jan Hautekiet van Radio 1 stelde hierop zijn eigen girl gaydar testje op.

VIDEO | Whoopi Goldberg presenteert documentaire over lesbische pionier

Jackie Mabley

In de VS verschijnt weldra een documentaire van Whoopi Goldberg over Jackie ‘Moms’ Mabley, de eerste vrouwelijke comédienne die van comedy haar werk maakte. Mabley was openlijk lesbisch en sloeg er in op te treden, ondanks de rassensegregatie.

'Sexual tension: violetas': de kunst van het verleiden of puur tijdverlies?

Twee dames liggen naast elkaar

Zes kortfilms over jonge vrouwen, waarin de kunst van het verleiden de rode draad is en toevallige ontmoetingen uitlopen in stomende nachten. Kan deze Argentijnse film de verwachtingen inlossen? Heeft 'Sexual tension: violetas' alles in zich om een lesbische klassieker te worden?

Dit artikel kreeg 1 sterretjes op 5.

Cafedelove helemaal in het teken van de worldOutgames en de Antwerp Pride

Tijdens de vele feestjes tijdens de worldOutgames en Antwerp Pride komen ook de dames aan hun trekken. Komende zondag, 11 augustus, voorziet Cafedelove opnieuw een dansfestijn nadat er afgelopen weekend al een speciale Cafedelove Beach Edition was. 

REPORTAGE | Vrouwen spotten op de L-Spot

Deelneemsters tijdens de workshop 'meer pit in je relatie'

Çavaria organiseerde voor de eerste keer de L-Spot: een dag voor vrouwen die van vrouwen houden. Een dertigtal vrouwen kwam samen in Antwerpen voor workshops en gesprekken. ZiZo ging voor een sfeerverslag en polste naar reacties.

Hanneke Felten is LesbICOON 2013

Hanneke Felten

Op het Lesbian Festival in Den Haag werd Hanneke Felten verkozen tot LesbICOON 2013. Ze zal een jaar het rolmodel zijn voor de emancipatie van lesbische, biseksuele, trans- en queervrouwen.

Çavaria organiseert de 'L-Spot'

L-SPOT beeld

Çavaria organiseert op 11 mei 2013 de ‘L-Spot’, een dag voor vrouwen die van vrouwen houden. Tijdens de L-Spot worden er workshops en gesprekken gehouden met thema's als (mee)moederschap (door 't Kwadraat), gezondheid, weerbaarheidstraining (door Het Roze Huis - çavaria Antwerpen), knuffels vilten, meer pit in je relatie...

 

Inschrijven op voorhand is verplicht, voor een halve of volledige dag. Het evenement vindt plaats in Scoutel (Lange Kievitstraat 74, Antwerpen), vlakbij het Centraal Station. Er wordt kinderopvang voorzien. Meer info via [email protected]

VIDEO | Monique Samuel op shortlist Bob den Uyl Prijs

Monique Samuel, VPRO

Publicist en schrijfster Monique Samuel staat met haar boek ‘Mozaïek van de revolutie’ op de shortlist voor de Bob den Uyl Prijs 2013, een prestigieuze prijs voor reisboeken. Haar boek over de Arabische Lente belicht ook homoseksualiteit.

Pagina's