Grindr-gebruikers uit Qatar scoorden het best op Olympische Spelen

25/08/2016 - 09:49
Beeld: Grindr Labs
Grindr-wereldkaart
Gebruikers uit Qatar, waar homoseks strafbaar is, zijn kampioen in het Grindr-gebruik op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 38.000 mannen uit 109 landen maakten in Rio gebruik van de gay datingapp.

Grindr Labs analyseerde veertien miljoen verzonden berichten tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Mensen uit Qatar stuurden de meeste berichten per dag via Grindr. Zilver is voor het Nederlands Antilliaans eiland Curaçao. Brons is voor Guatemala. Bahrein volgt op 4, Zuid-Afrika op 5 en Australië op 6. 
 
28.544 gebruikers kwamen uit thuisland Brazilië. De Verenigde Staten volgt met 1.322 gebruikers. Op drie volgt Groot-Brittannië, dan Argentinië, Mexico en Spanje.

Anders dan anders

Australiërs spraken de meeste mensen uit andere landen aan. Net als Grindr-gebruikers uit Thailand en uit Rusland. Op 4 volgt Singapore, dan Zuid-Afrika en dan de Dominicaanse Republiek.
 
Amerikanen verstuurden 443.000 berichten naar Brazilianen. Ook Britten wilden erg graag de samba dansen in bed. Mexico, Argentinië, Frankrijk en Australië hadden ook flink interesse in Cariocas. 

Dick pic

Zuid-Afrikanen verzonden de meeste foto's. Ook Qatari en Curaçaoënaren verzenden graag veel foto's. Net als Fransen, Spanjaarden en Guatemalteken.

In kaart

De kaart op de foto toont het aantal bezoekende nationaliteiten volgens Grindr. Hoe donkerder het blauw, hoe meer Grindr-gebruikers uit dat land. Lichtgroen betekent minder dan honderd gebruikers. Grijs betekent geen gegevens. 
 
België is groen op de kaart, maar welk groen is niet zo duidelijk. 

Lessen uit Londen

In juli 2012 zou Grindr 24 uur offline zijn geweest door massaal gebruik door Olympiërs. De Olympische Spelen vonden er plaats en Londen is een hotspot voor Grindr.
 
Daarom vond een journalist van The Daily Beast het een goed idee om via Grindr, Jack'd en Tinder homo's te zoeken in het Olympisch Dorp. Zijn artikel garandeerde de anonimiteit van zijn 'vondsten' onvoldoende. Er kwam een golf van teleurstelling en protest en het artikel werd offline gehaald.
 
Out zwemmer Amini Fonua uit Tonga vertelde wel dat hij heel wat Olympische homo's en bi's was tegengekomen op Grindr. 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub