Semiprofvoetballer Adam McCabe doet coming-out

11/01/2017 - 20:15
Amerikaan Adam McCabe, voormalig profvoetballer en nu een semiprof, heeft zijn coming-out als homo gedaan. Hij schreef een essay op Meanwhiler.

Adam McCabe speelt momenteel bij Georgia Revolution in Atlanta. Dat is een ploeg in een lagere Amerikaanse klasse. Eerder voetbalde hij in Engeland, Thailand en Slovakije. Hij klust bij als model. 
 
Zijn essay op Meanwhiler dateert van 14 december 2016, maar raakte nu pas bekend door een bericht op zijn Instagram-account en een interview met OutSports

Instinct

McCabe ademde voetbal en ontdekte pas een beetje later, rond zijn 19, dat hij homo is. Hij had het moeilijk om in de kleedkamer zijn geheim geheim te houden. "Maar ik werd nooit gedwongen mijn seksuele geaardheid te verbergen toen ik speelde in de Verenigde Staten, in Europa of in Azië." 
 
Hij noemt het verzwijgen een tweede natuur. "Het taalgebruik tijdens trainingen, in de kleedkamer en op het veld is extreem mannelijk en soms vulgair. Ik heb ploeggenoten homofoob taalgebruik horen gebruiken in het voetbal en in het dagelijks leven. Daardoor word je erg voorzichtig."
 
McCabe nam een pauze in zijn carrière. Pas na die pauze voelde hij zich klaar voor een coming-out.

Bron: 

Gay Star News

Hier niet op klikken aub