VREAK brengt kindervoorstelling 'De zoektocht van Mamba, de krokodil'

27/01/2017 - 00:46
Theater VREAK herneemt vanaf 5 februari de kindervoorstelling 'De zoektocht van Mamba, de krokodil'.

'De zoektocht van Mamba, de krokodil' is een productie van Theater VREAK en Dunia vzw. Met de voorstelling willen beide organisaties op een heel luchtige manier kinderen leren omgaan met diversiteit en de zoektocht naar hun identiteit. Dahlia Pessemiers-Benamar, bekend van onder meer 'De Ridder' op één, en Nyira Hens werden aangetrokken om deze productie vorm te geven en te spelen.

"Ik schrijf en speel al jaren voor kinderen en dat is echt mijn ding", zegt Dahlia. "Ik was dan ook heel enthousiast toen de vraag van VREAK kwam voor deze productie. De boodschap is universeel en kan je eigenlijk als volgt samenvatten: "Ik kijk en kijk en zoek naar ogen, handen en monden die me kunnen zeggen waar ik ben gevonden."

Kinderen

"Wij vonden het broodnodig om een voorstelling te maken voor kinderen, want hoe meer ze geconfronteerd worden met een wereld waarin genderdiversiteit de norm is, hoe beter", zegt Lydia Smet, de bezieler van het stuk. 
 
De voorstelling 'De zoektocht van Mamba, de krokodil' gaat over een krokodil die op zoek gaat naar zijn ware identiteit. De productie loopt met de steun van Dunia vzw, Fameus vzw en de Stad Antwerpen. De voorstelling speelt op 5,12 en 19 februari, telkens om 13.30 uur en 16 uur in Het Appeltje.
 
Tickets en info

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub