Comedy en drama in 'Cabaret Sauvignon'

12/03/2017 - 02:34
4
'Cabaret Sauvignon' van Theater VREAK brengt een combinatie van komedie en drama, met degelijke zang.

Het verhaal: Parijs, eind vorige eeuw. Na de dood van Henri blijft René achter met een populair cabarettheater, een lege portemonnee en een flinke kater. Het onverwachte overlijden van zijn levenspartner brengt zijn luxeleventje aardig in de war. En hij wordt er zelf natuurlijk ook niet jonger op. De andere dragqueens uit het gezelschap doen hun uiterste best om hem er weer bovenop te helpen. Ook zij moeten het ijzer smeden als het heet is. Zo geraakt Rocky niet van zijn laatste verovering af, heeft Richard last van eksterogen en bakt de nieuwe er eigenlijk niet zoveel van. Het duurt dan ook niet lang voordat de 'dames' terug in hun oude gewoonten vervallen en de spanningen weer snel hoog oplopen. Kan de komst van de zus van Henri de gemoederen achter de coulissen bedaren? Als er dan ook nog eens enkele lijken uit de kast vallen, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van dit charmante gezelschap.
 
'Cabaret Sauvignon' is echt muziektheater. Het eerste deel zet volop in op het gegeven cabaret, muzikale (dans)nummers, spitsvondige bitchy replieken en dragqueendrama. We leren de personages goed kennen. Eenieder heeft niet alleen een rol, maar ook een verleden en een drijfveer. De acteurs overtuigen en zingen degelijk. 
 
Het tweede deel is zwaarder en verliest wat stoom. Het verhaal wordt serieuzer en er is minder ruimte voor humor. Het tweede deel heeft dan ook minder schwung dan de eerste akte. Maar wees gerust, het verhaal komt wel min of meer goed. 
 
Theater VREAK heeft veel energie gestopt in zang, muziek, kostuums en decor en dat loont. De zaal was alleszins mee. Er werd enthousiast gereageerd. 
 
'Cabaret Sauvignon'
Van: Nico Plinke.
Met: Stefan Van Haarlem, Jaouad Alloul, Dirk Belloy, Stefan Deloose en Marian Van Vliet.
Muziek en zangcoach: Amanda Kovac.
Assistentie: Wim Morbée.
Nog op 13, 16, 17 en 18 maart in Theater Het Klokhuis in Antwerpen.
Info en tickets

Bron: 

Eigen verslaggeving