VN-LGBT-expert in België voor Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

17/04/2017 - 00:00
Beeld: ILGA
Vitit Muntarbhorn
Bozar houdt op woensdag 17 mei 'De kleuren van de Regenboog. Debat over het creëren van een LGBTIQ-inclusieve maatschappij'. Prof. dr. Vitit Muntarbhorn is een van de gasten.

Voor de eerste keer wordt het IDAHOT-Forum op 18 en 19 mei 2017 in Brussel georganiseerd. Op deze conferentie maken politici, beleidsmakers, dichters en denkers een State of the Union op van de holebi en transgenderrechten in Europa. 
 
Eén dag vroeger is er de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie plaats, en een dag later vertrekt The Belgian Pride vanop de Kunstberg door Brussel. 

Focus op Malta

Malta is momenteel voorzitter van de Europese Unie. De archipel heeft de voorbije jaren een grote sprong voorwaarts gemaakt voor holebi's en transgenders. ILGA-Europe plaatst Malta zelfs op 1 op de jaarlijkse lijst van LGBT-vriendelijke landen.
 
Op 17 mei is er na het Toekomstcongres van çavaria in Bozar de debatavond 'De kleuren van de Regenboog. Debat over het creëren van een LGBTIQ-inclusieve maatschappij'. 

Vitit Muntarbhorn

De inleiding wordt verzorgd door Europees commissaris voor Justitie, Consumentenrechten en Gendergelijkheid Věra Jourová uit Tsjechië en VN-Onafhankelijk Expert over Seksuele Oriëntatie en Genderidentiteit prof. dr. Vitit Muntarbhorn uit Thailand.
 
De functie van VN-Onafhankelijk Expert over Seksuele Oriëntatie en Genderidentiteit is relatief nieuw. De benoeming van professor Muntarbhorn verliep niet zonder slag of stoot. Vele landen wilde die functie niet inrichten.
 
De professor doet zijn werk overigens onbezoldigd. Hij krijgt wel een onkostenvergoeding.
 
Info en tickets.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub