'Liefde in oorlog' van Theater VREAK brandend actueel

05/05/2017 - 00:31
4
Theater VREAK brengt in samenwerking met de Vrienden van Fort van Breendonk en Het Fort van Breendonk Memorial 'Liefde in oorlog'.

'Liefde in oorlog' vertelt het verhaal van Jean, Philippe en Sara. Ze wonen in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog en hun liefde voor elkaar is allesbehalve evident. ZiZo interviewde Wim Morbée, Lydia Smet en Herbart Beyers over het toneelstuk en het Fort van Breendonk. Dat interview kan je hier lezen

Fort van Breendonk

Speciaal aan deze reprise is de setting. 'Liefde in oorlog' wordt gespeeld in een gang van Auffanglager Breendonk. Geen theaterzaal dus. Toegegeven, het maakt het kijken vanop de achterste rijen een beetje moeilijker, maar je ziet wel de scène.
 
De setting brengt wel een zekere sfeer. Net nu er horrorverhalen verschijnen uit Tsjetsjenië en 'Verzwegen verlangen: een geschiedenis van homoseksualiteit in België' is verschenen, komt 'Liefde in oorlog' als gelegen.
 
De omgeving geeft het stuk een extra dimensie van realisme.

Geen goedkoop sentiment

Een verhaal over homoseksuele liefde onder een nazi-regime? Het is geen komedie. Het is bloedserieus drama. Toch weet Theater VREAK goedkoop sentiment en sensatie te vermijden. Geen ovedreven gratuit bloedvergieten of valse blauwe ogen. Wel de stress van het verbergen en de naïviteit van enkelingen.
 
De cast brengt een degelijk spel en het ritme zit goed. VREAK toont met 'Liefde in oorlog' dat het ook werk met sérieux kan brengen. 
 
'Liefde in oorlog'
Van: Pascal Fontalille en Samantha Mazeras.
Bewerking: Wim Morbée en Koen Strackx.
Met: Jochem Appermont, Mara Daelman, Nico Plinke, Glenn de Jong, Dirk Belloy, Lieve Gebruers, Wietse Belloy, Jef Mertens, John Hendryckx, Marc Deckers. 
 
Er zijn nog enkele tickets.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub