Brussel waarschuwt EU met regenboogzebrapad tegen holebifobie en transfobie

12/05/2017 - 10:57
Brussel heeft niet alleen een regenboogzebrapad aan de Sint-Jacobsuitgaansbuurt, maar ook aan het Schumanplein.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a), Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) en ambassadeur Neil Kerr, de nummer twee van de Maltese vertegenwoordiging bij de Europese Unie, hebben donderdag een regenboogzebrapad ingehuldigd aan het Schumanplein. Dat is onder de neus van de Europese instellingen.

Malta

Malta is momenteel voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Het land heeft de voorbije jaren een grote sprong voorwaarts gemaakt wat betreft de rechten van holebi's en transgenders. Het werkt ook actief mee aan de activiteiten rond de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Brussel

Een beetje diplomatisch verwoord stelde minister Smet dat het regenboogzebrapad een signaal is tegen holebifobie en transfobie in sommige EU-lidstaten. 
 
"Ons land stond in 2016 op de tweede plaats (na Malta) op de Rainbow Europe Map, een Europese ranking rond LGBTQ-beleid en -wetgeving", zegt Pascal Smet in een persbericht. "Een pak Europese landen scoort nog bedroevend laag. We moeten het signaal blijven geven dat er nog veel werk aan de winkel is, en dat kan op geen betere plaats dan Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie."
 
Deze week besliste het lagerhuis in Roemenië nog een referendum te houden over een grondwettelijk verbod van het homohuwelijk. 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub