Theater VREAK wint prijs voor 'Cabaret Sauvignon'

23/05/2017 - 08:02
Theater VREAK heeft de tweejaarlijkse prijs Theater in uw buurt van Fameus gewonnen met 'Cabaret Sauvignon'.

Fameus organiseert om de twee jaar Theater in uw buurt, een wedstrijd voor amateurgezelschappen. Dit jaar waren er dertien deelnemende verenigingen. Theater VREAK won met de komedie 'Cabaret Sauvignon'. 
 
Auteur Nico Plinke: "'Cabaret Sauvignon' is, volgens mij, een succes geworden omdat we een mix gemaakt hebben van show, muziek en theater. Het stuk begon ook in duidelijke majeur, maar gaandeweg werden de toeschouwers meegenomen naar de iets minder mooie kanten van het artiestenleven. En zoals het juryverslag ons al meldde, met een goede cliffhanger op het einde van het eerste deel is het halve werk al geleverd."

Eigen muziek

"Dat er dan nog eens live gezongen werd en dat alle muziek van eigen hand is, door Amanda Kovac, maakte het extra speciaal."
 
"Maar de absolute topper is dat iedereen die meegewerkt heeft aan deze productie, van acteurs tot costumiers, er zich voor de volle honderd percent ingesmeten heeft. De goesting spatte eraf. En dat heeft het publiek zeker gesmaakt." 
 
"Ook de jury heeft na de prijsuitreiking nog als toemaatje meegegeven dat het net dat was wat ons van de anderen heeft kunnen onderscheiden. Ook al ben ik er zeker van dat de anderen dat allemaal ook met maximale zin en gedrevenheid gedaan hebben."

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub