Piet De Bruyn trouwt op 11 juli

07/07/2017 - 12:36
Vlaams parlementslid Piet De Bruyn (N-VA) trouwt op 11 juli met Lieven D'haese in Rotselaar. Burgemeester van Rotselaar Dirk Claes (CD&V) zal De Bruyn en Lieven D'haese in de echt verbinden.

Als Vlaams-nationalist is het toepasselijk dat Piet De Bruyn (49) trouwt op de Vlaamse Feestdag, 11 juli.

Sociaal geëngageerd koppel

Piet De Bruyn is naast Vlaams Volksvertegenwoordiger voor de N-VA ook coördinator van het N-VA Regenboognetwerk. Hij is tevens actief binnen de Raad van Europa waar hij als algemeen rapporteur voor LGBTI-rechten ijvert voor méér gelijkheid en méér vrijheid voor elke holebi, transgender en persoon met de intersekse-conditie.

Lieven D'haese is afkomstig uit Wondelgem en werkt voor een ngo die in Afrika actief is op het domein van medische ontwikkelingssamenwerking.

Al 13 jaar samen

Piet De Bruyn: "We zijn bijna 13 jaar een koppel en wonen ondertussen al een paar jaar samen. De keuze om nu ook te trouwen is bewust gemaakt. We willen op deze manier tegenover onze familie, vrienden en de hele gemeenschap duidelijk maken hoeveel we voor mekaar betekenen. We zijn ons ook heel goed bewust van het feit dat zelfs in Europa nog lang niet alle homo’s deze keuze kunnen maken. We zijn blij met de vele kansen die we krijgen en dankbaar voor de vrijheid waar we zo vanzelfsprekend van genieten."

Safe Havens

Het koppel wou geen geschenken, maar vroeg wie mee het huwelijk viert een donatie te doen aan Safe Havens, een initiatief van Fedasil en çavaria voor LGBT-asielzoekers.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub