Fantasy: 'nieuw' werk van George Michael

10/09/2017 - 20:26
Beeld: Sony Music
4
Negen maanden na zijn overlijden is er plots nieuw werk van soulpopwonder George Michael. Nu, ja, nieuw… ‘Fantasy’ werd voor het eerst uitgebracht als B-kantje van de singles ‘Freedom '90’ en ‘Waiting For That Day’ in 1990. Om de een of andere reden vond de zanger het nummer niet passen op het album ‘Listen Without Prejudice, vol. 1’.

Maar blijkbaar was het wel een favoriet van hem, want hij bracht het nogmaals uit in een herwerkte vorm op de verzamelaar ‘Ladies & Gentlemen’ in 1998. Deze versie werd ook gebruikt op de compilatie ‘Twenty Five’ (2006).
 
Voor je ‘lijkenpikkerij’ gaat roepen moet je weten dat George Michael zelf de huidige remix door Nile Rodgers heeft besteld en wel voor de lang aangekondigde (en al vaak uitgestelde) deluxe versie van de re-release van ‘Listen Without Prejudice, Vol.1’. Meer zelfs, volgens Rodgers zelf hadden de twee supersterren plannen voor een heel album samen, maar wou Michael dat de remix van ‘Fantasy’ voorrang kreeg. Helaas heeft hij zelf het uiteindelijke resultaat nooit kunnen horen.
 
De oorspronkelijke versie leunt zwaar op de computergestuurde hoornsectie en heeft een duidelijk ninetiesgevoel en -ritme. Nile Rodgers kleedde het nummer uit tot op zijn essentie en voegde dan zijn karakteristieke ritmegitaar en basslijnen toe. Hoewel de stem van George elektronisch werd bewerkt echoot de afgewerkte versie de sfeer van het nummer ‘Faith’. Deze remix klinkt in mijn oren zowel tijdloos als hedendaags en toont ons George Michael zoals we ons hem willen herinneren: als de koning van geile en funky dansmuziek.
 
De zussen van de superster, Yioda en Melanie, lieten inmiddels weten dat ze de muzikale nalatenschap van de zanger met respect zullen beheren, en sluiten meer releases van onuitgebracht werk in de toekomst niet uit. 

'Fantasy - feat. Nile Rodgers', George Michael, Sony Music, 2017
Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub