ZiZo verkent cyberspace!

06/10/2017 - 11:06
De nieuwe editie van ZiZo is er! Daarin verkennen we de impact van het internet en de sociale media. Welke kansen en gevaren bieden deze kanalen voor holebi’s en transgenders?

De introductie van nieuwe technologieën is niet eenzijdig goed of slecht, zo ook de opkomst van het internet en de sociale media.

Kansen

Met zijn opvang via chat heeft de Holebifoon er een nieuw kanaal bij voor iedereen die vragen heeft over seksuele oriëntatie en gender. Zou de Holebifoon via chat een ander publiek aanspreken dan via de andere kanalen? ZiZo vroeg het aan de verantwoordelijken. LGBT-vloggers geven dan weer een gezicht aan holebi’s en transgenders. Welke mensen zijn er zoal actief op YouTube? 

Internet is voor transgenders vaak een plek van ontdekking en erkenning. De ware invloed van internet op hun leven doorgronden we aan de hand van enkele bekende citaten. Cyberspace heeft zelfs een grote invloed op ons gedrag. Met gaytoerisme-expert Sven Boutsen bekijken we hoe de opkomst van internet het reisgedrag van homo- en biseksuele mannen veranderd heeft.

Gevaren

Er is ook een duistere zijde aan internet. Çavaria-beleidsmedewerker Kenneth Mills vertelt wat we kunnen ondernemen tegen holebi- en transfobe haatboodschappen en laat ons kennismaken met het nieuwe meldingsplatform Uni-form. De persoonlijke verhalen van twee jongens illustreren op hun beurt het plezier en het gevaar van sexting. In een ander artikel gaan we na hoe je kunt omgaan met indiscretie door vrienden en familie op Facebook en Twitter. In dit magazine lees je verder een getuigenis van iemand die via datingsite PlanetRomeo in contact kwam met een man die hem later financieel zou oplichten.

In onze cultuurrubriek is er ruimte voor vreugde, ontroering en verwondering. Thierry Hanan Scheers snuift de sfeer op tijdens Pride Barcelona en Geert De Weyer laat zich door een bijzondere reisgids in Toronto rondleiden.

Filmnajaar

We blikken ook vooruit op het rijke filmnajaar. Artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher en filmjournalist Ward Verrijcken gaan in dialoog over diversiteit en zelfcensuur in de filmwereld. Eerstgenoemde onthult welke LGBTQ-films je kunt bekijken tijdens Film Fest Gent. ZiZo blikt ook vooruit op het Holebifilmfestival en Pink Screens. Bovendien strikten we regisseur Robin Campillo voor een interview. Campillo won met zijn drama ‘120 battements par minute’ verscheidene filmprijzen op het Filmfestival van Cannes.

ZiZo krijgt heel wat rolmodellen voor de micro. Icoon Anja Meulenbelt werpt een actuele blik op het feminisme, Duits-Nederlands zanger Sven Ratzke lapt de genderclichés aan zijn laars en Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck voert campagne over holebi zijn op het werk.

Jouw eventagenda

Dit magazine bevat ook heel wat artikels over evenementen die weldra plaatsvinden: de L-day, de dag voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden, de Antwerp Brilliant Games, het internationaal sporttoernooi van Active Company en ‘Stoelendans’, de spraakmakende voorstelling van Vreak over PrEP, hiv en open relaties. Kortom: meer dan genoeg leesvoer!

Je kan een gratis exemplaar van ZiZo meenemen in onze afhaalpunten.
Krijg je liever het magazine toegestuurd? Dan kan je abonnee worden.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub