Ellen Page beschuldigt 'X-Men'-regisseur van homofoob en ongepast gedrag

11/11/2017 - 09:45
Toen Ellen Page 18 jaar was, outte regisseur Brett Ratner haar op de set van 'X-Men: Last Stand'. Dat schrijft de Canadese actrice op Facebook.

Ellen Page raakte bekend door rollen in films als Juno, Hard Candy en Inception. Ze deed haar coming-out in 2014 en komt sindsdien op voor LGBT-rechten. Toen ze met Brett Ratner samenwerkte, was ze nog niet uit de kast.
 
"Je zou haar moeten neuken opdat ze zou beseffen dat ze lesbisch is", zou Brett Ratner als instructie gegeven aan een andere vrouw die de de set aanwezig was.

Weten en niet weten

"Ik was een jongvolwassene die nog niet out was. Ik wist dat ik lesbisch was, maar besefte het nog niet. Ik voelde me aangevallen toen dit gebeurde. Deze man, die me gecast had, startte de maandenlange opnames met dit gruwelijk pleidooi dat niemand tegensprak. Hij outte me zonder aan mijn welzijn te denken, een daad die we allemaal erkennen als homofoob", stelt Page op Facebook. 
 
Actrice Anna Paquin​, die ook in de film speelde, zegt op Twitter dat ze erbij was toen de uitspraak gemaakt werd en dat ze Page steunt.
 
Ratner is al meermaals beschuldigd van seksuele intimidatie, aanranding en zelfs verkrachting. Toch blijft hij de beschuldigingen ontkennen.
 

Ontdekken

Page schrijft dat iedereen het recht heeft om op eigen tempo zijn/haar/hun seksuele identiteit te ontdekken. "Mijn autonomie om mezelf te definiëren werd me toen ontnomen."
 
Deze outing had een diep effect op Page. Ze heeft zich lang geschaamd. Toen ze 16 was, probeerde een oudere regisseur met haar seks te hebben. "Het was een pijnlijke realisatie: mijn veiligheid was niet gegarandeerd op het werk."
 
Door wie ze is, hoopt ze nu anderen te helpen met wie en wat ze zijn en zo holebifobie en transfobie in Hollywood te bestrijden.

Bron: 

De StandaardHier niet op klikken aub