Falko van Idool finalist Mister Gay Belgium 2018

08/02/2018 - 20:40
Bij de finalisten van Mister Gay Belgium 2018 zit een vertrouwd gezicht: Falko De Bolster. Hij is bekend van Idool 2011, waar hij het tot de live shows schopte. Eind 2017 had ZiZo nog een gesprek met hem.

In het interview vroegen we Falko De Bolster of hij nog van plan was deel te nemen aan talentwedstrijden. "Wie weet", was zijn beknopte antwoord. Nu zijn deelname aan Mister Gay Belgium bekend raakte, kunnen we dat mysterieuze antwoord beter plaatsen. Hij was toen volop bezig met de selectierondes. Uiteindelijk schopte hij het tot de 'gouden 12'. 

Metamorfose

Tijdens Idool 2011 werd veel gesproken over zijn vrouwelijk uiterlijk. “Ik kijk daar sterk verbaasd op terug. Zeker nu ik veel reis en minder in België kom, ben ik een beetje teleurgesteld over de manier waarop we met elkaar omgaan op sociaal vlak. Er wordt zoveel naar het uiterlijk gekeken. Of je een kerel op het podium zet, of een jongen met hoge hakken en schmink, wordt als een compleet andere context ervaren. Zelfs als die twee personen hetzelfde nummer zingen. Mensen gaan daar toch anders naar kijken. Er is nog een grote rol weggelegd voor de opvoeding. Wanneer er vanaf een jonge leeftijd open wordt gecommuniceerd over mannelijkheid en vrouwelijkheid, worden meer vormen van zich uitdrukken als normaal gezien", zegt hij aan ZiZo.

Ondertussen onderging de zanger qua uiterlijk een heuse metamorfose. De fragiele jongen groeide uit tot een gespierde kerel. "Toch ben ik altijd mezelf geweest. Door naar het buitenland te verhuizen en veel nieuwe ervaringen op te doen, ben ik me ook anders gaan gedragen", stelt De Bolster.

Nieuwe ervaring

In 2015 verhuisde hij naar Spanje. "Ik wou een nieuwe ervaring. Het was altijd een droom om naar het buitenland te gaan." Daar begon hij te werken in een privéschool waar ze iemand zochten die Frans en Engels sprak.

Door zijn finaleplaats bij de misterverkiezing komt hij tijdelijk terug in België wonen. Als finalist heeft hij immers heel wat sociale verplichtingen. Daarnaast moet hij ook zijn verkiezingsthema 'Stereotiepe beelden doorbreken' op de kaart zient te zetten.

Herlees het volledige interview met Falko.

Bron: 

Eigen verslaggeving