Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Debaets lanceert sensibiliseringscampagne #Sharethecolor

15/05/2018 - 12:00
nieuws
Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) organiseert op dinsdag 15 mei een grootschalige bewustmakingscampagne in het teken van genderdiversiteit en seksuele diversiteit. Onder de naam #Sharethecolor nodigt ze iedereen uit om bewust te zijn van genderdiversiteit en seksuele diversiteit door iedereen op te roepen om een vingernagel te lakken in een opvallende kleur.

Staatssecretaris Debaets gaat samen met haar directie gelijke kansen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel de Brusselse bevolking sensibiliseren met de bedoeling om stereotypen en taboes te bestrijden en te doorbreken om meer respect op te roepen voor verschillende seksuele geaardheden, identiteiten en genderexpressies. Daarnaast wordt er ook gehoopt op minder slachtoffers van discriminatie, pesterijen of eender welke vorm van geweld.

Na een onderzoek van UNIA bij 1000 mensen over de sociale perceptie van holebiseksualiteit en houdingen naar LGBT+ personen toe bleek onder andere dat men het niet natuurlijk vindt dat mensen van het zelfde geslacht een relatie hebben, laat staan hand in hand wandelen. Daarom vraagt Debaets om op te komen tegen dat ongeloof en zette ze een aanmoedigend concept op met de hoop op een populaire actie. 

#Sharethecolor

Iedereen die de vingernagel op de pinkvinger een kleurtje geeft met nagellak of kleurstof toont zo aan zich betrokken te voelen bij diversiteit in de maatschappij en is zo ook ambassadeur van deze kleurrijke campagne. Dit signaal kan gemakkelijk gedeeld worden op sociale media met een selfie of groepsfoto met de hahstag #Sharethecolor. 

De campagne wordt ondersteund door enkele sensibiliserende getuigenissen die met trots via posters worden voorgesteld. Tot slot zijn er al enkele bekende ambassadeurs, zoals radiopresentators Tom De Cock en Karolien Debecker, die op sociale media een tipje van de sluier lichtten door de hashtag alvast te lanceren aan hun publiek. Deze campagne loopt verder door naar de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) en is ook present tijdens de Belgian Pride op 19 mei.

Meer info vindt je op de website van de campagne: www.sharethecolor.brussels.
 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Campagnebeeld van een vrouw in een stoere leren jekker
Foto van een meisje met de handen aan het gezicht
Foto van een meisje dat fier verkondigt dat ze bi is