Parcours The Belgian Pride bekend

14/05/2018 - 15:00
nieuws
De organisatie van The Belgian Pride heeft het parcours voor de parade bekend gemaakt. De 23ste Belgian Pride start zaterdag 19 mei om 14.30 uur in de Ravensteinstraat.

Bekijk de volledige route van de Belgian Pride op het kaartje hieronder.

Timing Pride Parade

12 uur: Pride Village is open voor bezoekers
Gedurende de hele dag is er op de kunstberg animatie voorzien door 50 verschillende verenigingen. Ook de Pride Stage bevindt zicht in de Village. 

14 uur: Pride Parade Kick-Off (op de Pride Stage in de Pride Village)
Van 15 uur tot middernacht zijn er optredens op het podium. De volledige line-up vind je hier.

14.30 uur: Start Pride Parade (aan de Ravensteinstraat)

Meer dan 70 delegaties

Dit jaar nemen meer dan zeventig delegaties deel aan The Belgian Pride op zaterdag 19 mei in Brussel, dat zijn er ruim dertig meer dan in 2017. ZiZo vroeg tekst en uitleg bij Elio De Bolle, de coördinator van The Belgian Pride.

Your Local Power!

De Belgian Pride staat dit jaar in het teken van de lokale verkiezingen. Met de slogan 'Your Local Power!' kijkt de organisatie vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. De beslissing welk bolletje je zal inkleuren, is een belangrijke keuze. Een bewuste beslissing kan leiden tot een betere leefomgeving in je stad of gemeente.

Laat rugzakken thuis

 “Het is belangrijk dat iedereen de Pride op een veilige manier kan beleven. Aan de ingangen kunnen er persoonscontroles plaatsvinden, maar de toegang blijft zoals steeds gratis toegankelijk voor iedereen!”, zegt Elio De Bolle, coördinator van de Belgian Pride. 

  • Geen scherpe voorwerpen mee te nemen;
  • respectvol met elkaar om te gaan;
  • rugzakken thuis te laten;
  • rekening te houden met de weersomstandigheden en zich daarop voor te bereiden;
  • door de veiligheidszone te gaan en zich gewillig te laten fouilleren.

De organisatie verwacht dit jaar een recordopkomst. “Het belooft een topeditie te worden, zeker als het weer meezit,” zegt Elio De Bolle, voorzitter van de Belgian Pride vzw.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Kaart met parcours The Belgian Pride