Keer-Punt: de nieuwe trans*-vereniging in Limburg

18/08/2018 - 11:21
nieuws
De letter K op een oranje vlak
Een nieuwe trans*-vereniging, Keer-Punt, is in volle opstart in het Regenbooghuis in Hasselt. Ze zijn nu volop bezig met zich verder te ontwikkelen. Helaas hield de vorige trans*-vereniging van Limburg, Anders Gewoon, er in mei mee op. Maar hier liet Aiden De Prins, voorzitter van Keer-Punt, en zijn team lieten het niet bij. Twee maanden later stonden zij al klaar met een nieuwe vereniging.

Het initiatief ontstond bij voorzitter Aiden en een vriend van hem, Axl Stouten. Zij vonden het enorm jammer dat deze omgeving waar trans*-personen elkaar veilig konden ontmoeten, zou wegvallen. Na een brainstorm in het Regenbooghuis ontstond er een enthousiast team van zes personen die de trans*-vereniging nieuw leven zouden inblazen. Elk lid van het bestuur heeft ervaring als trans*persoon of in de trans*wereld zelf. 

Op korte termijn willen ze vooral sterker worden als team. Ze organiseren ook al een keer per maand een avond waar iedereen welkom is. “Hopelijk worden het er snel twee”, zegt Aiden. “Een veilige plaats hebben is zo belangrijk. Gewoon kunnen zijn wie je bent zonder beoordeeld te worden. Wij reiken onze hand uit naar mensen die het nodig hebben.”

Aiden benadrukt ook nog dat iedereen welkom is tijdens hun avonden. “We staan met open armen klaar om iedereen te ontvangen. Ook ouders, partners, vrienden van trans*personen, etc.: iedereen die met vragen zit of ondersteuning nodig heeft.” 

Geïnteresseerden kunnen elke tweede vrijdagavond van de maand terecht bij Keer-Punt in het Regenbooghuis van Limburg. Vragen? Stuur hen een mail op keerpunt.limburg@gmail.com of zoek hen op op Facebook!
 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub