Eerste vluchthuis voor holebi’s ingehuldigd in Brussel

12/10/2018 - 12:06
nieuws
Mensen van Refuge Brussel wandelen naast elkaar op de Pride en dragen een banner met het logo van de vereniging
Deze week werd in Brussel het eerste vluchthuis voor Holebi’s ingehuldigd. Het vluchthuis is een huis waar jongeren die thuis niet worden geaccepteerd omwille van wie ze zijn tijdelijk kunnen wonen.

Dinsdag werd in het Brusselse vluchthuis het eerste appartement dat zich richt op tijdelijke huisvesting en ondersteuning van jonge slachtoffers geopend door de vzw van het huis, vzw Refuge Bruxelles-Brussel. Refuge Brussel is een project uitgevoerd door Midnimo vzw, lid vereniging van de Brusselse holebi- en transgenderkoepel RainbowHouse Brussels.

Het huis biedt een tijdelijke woonplaats en ondersteuning aan jongeren tussen 18 en 25 voor een periode van drie maanden of langer indien nodig. De locatie bevindt zich in een anoniem en veilig appartement en is geschikt voor maximum vier personen.

De steun is onderverdeeld in verschillende gebieden en behandelt onder andere ‘gezondheid’, ‘sociaal en juridisch’ en ‘onderwijs, werkgelegenheid en opleiding’. 

De lancering van het initiatief en de werking van het huis zijn mogelijk gemaakt door de steun van de Stad Brussel en andere publieke en privé operatoren tot eind dit jaar. Voor de verdere ontwikkeling en het voortbestaan van het vluchthuis is de organisatie op zoek naar publieke en private financiering en hoopt dat andere politici de nood van het huis zien en zo ook financiële steun zullen bieden. 

Bij de inhuldiging van het huis was niet alleen Philippe Close, burgemeester van Brussel, aanwezig maar ook Lukas Dhont, regisseur van de film Girl, als peetvader van het vluchthuis. Hij heeft het geluk dat zijn ouders hem altijd al ondersteunden in zijn keuzes en wil daarom zijn steentje bijdragen en met de jongeren onder andere naar de film of theater- en dansvoorstellingen gaan.

Bron: 

PersberichtHier niet op klikken aub