Kort nieuws

Verrassingsact op Antwerp Pride is Niels Destadsbader

18/07/2018 - 10:26

Niels Destadsbader (29) is dit jaar de verrassingsact van het Antwerp Pride Closing Festival op zondag 12 augustus. Hij kondigde het nieuws zelf aan in een video op de Facebookpagina van het evenement, dat dit jaar op het Steenplein plaatsvindt.

"We zijn dan ook heel trots en vereerd te kunnen aankondigen dat Niels Destadsbader dit jaar onze Mystery Guest is!", zegt de organisatie van de Antwerp Pride op Facebook.

Mars van Brussel naar Amsterdam tegen discriminatie van mensen met hiv

12/07/2018 - 16:04

Op 15 juli vertrekken vanuit Brussel hiv-activisten voor een solidariteitsmars naar Amsterdam. Daar zullen ze aankomen op 23 juli waar duizenden activisten en Prinses Mabel van Oranje bij hen zullen aansluiten. Op die dag start in Amsterdam de internationale aidsconferentie AIDS 2018, waar Sensoa ook aanwezig zal zijn.
 

Pim Lammers wint Zilveren Griffel voor 'Het lammetje dat een varken is'

20/06/2018 - 16:59

Vanmiddag maakte  CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) de winnaars bekend van de Griffels en Penselen, de grootste literaire kinderboekenprijzen in Nederland.

Pim Lammers ontving  een Zilveren Griffel voor de tekst van het boek 'Het lammetje dat een varken is'. Dit prentenboek snijdt op een ongedwongen manier het transgenderthema aan voor jonge kinderen. Een belangrijke en opmerkelijke bekroning dus.

Amandla Stenberg komt op Instagram uit de kast

20/06/2018 - 09:34

De 19-jarige actrice Amandla Stenberg kwam op Instagram uit de kast als lesbienne. De actrice is voornamelijk bekend door haar rol als kleine Rue uit The Hunger Games. Op Instagram plaatste ze een kleurrijke foto met eronder 'out and proud'. De actrice zei dat ze moest huilen van geluk toen ze eindelijk haar seksuele oriëntatie begreep. 

VIDEO | Nieuwe videoclip Falko

15/06/2018 - 15:59

Falko (24), bekend uit Idool 2011 finalist van Mister Gay Belgium 2018 stelde de videoclip voor zijn nieuwe single With You voor. Het nummer staat op zijn eerste album Undercover, dat eerder dit jaar uitkwam.

Designer geeft regenboogvlag inclusieve makeover

15/06/2018 - 10:30

Designer Daniel Quasar identificeert zich als queer en non-binair. Hij gaf de traditionele regenboogvlag een makeover zodat de vlag representatief is voor alle personen uit de LGBT+ gemeenschap. De vijf extra pijlvormige strepen staan symbool voor trans* personen enerzijds en gekleurde queer personen.

PinXy Days of Summer

14/06/2018 - 16:52

Omdat Sphinx Cinema niet wilwachten tot januari 2019 om je opnieuw een selectie PinX-films voor te stellen, zetten ze op zaterdag 23 juni de zomer in met twee fonkelnieuwe LBGT+ films in avant-première: Good Manners en Plaire, aimer et courir vite.

Meer info

Huwelijksaanzoek tijdens Antwerps optreden RuPaul's Dragrace 'Werq the World'

08/06/2018 - 10:38

Tijdens Werq the World, de tour van de queens van RuPaul’s Drag Race, ging de partner van de Braziliaans Jonatas op zijn knieën en vroeg hij hem ten huwelijk. Onder luid applaus van het publiek, zei een emotionele Jonatas 'Ja'. Shangela, de gastvrouw van de avond, zat mee in het complot.

Nieuwe Mister Bear Europe komt uit Italië

05/06/2018 - 16:03

Het voorbije weekend werd de Italiaanse Fabio Cudco tot Mister Bear Europe gekozen. Hij haalde het van deelnemers uit Duitsland, Hongarije, Ierland, Israël, Polan, Spanje en Zweden. België deed niet mee aan de verkiezing.

Nieuwe Mister Gay World en International Mister Leather

29/05/2018 - 14:30

Afgelopen weekend werd  de Australiër Jordan Bruno tot Mister Gay World 2018 gekroond, Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck strandde in de top tien.  “Ik was overweldigd en het is een echte eer. Voor Australië levert dit zichtbaarheid en erkenning op, maar het geeft ons ook toestemming om de wereld nu te helpen. Met de titel op mijn naam, kan ik de aandacht vestigen op verschillende LGBT+ problemen van over de hele wereld”, aldus Bruno.

Pagina's

Hier niet op klikken aub